Kylling Franchese

Udskriv opskrift

Billede af Kylling Franchese fra Verdens Lækreste Opskrifter

Et lækkert eksempel på italienernes fantastiske evne til at sætte smag og konsistens sammen til en helhed. Det sarte kyllingebryst, skåret på tværs af fibrene, i kombination med citron og vinsmagen i sovsen - og så tager det kun 30-40 minutter at lave, så du kan ikke engang nå at bestille en pizza før der er serveret...

Ingredienser:

2 kyllingebryster uden skind
1 dl mel
2 æg
1½ dl tør hvidvin
saften af 1 citron
50 g smør

evnt. en citron i skiver til pynt
evnt. ½ dl mandelsplitter til pynt
evnt. hakket bredbladet persille til pynt

Fremgangsmåde:

Skær kyllingebrysterne i 8 skiver, og bank dem med en kødhammer til de er ca. ½ cm tykke. Bland salt og peber med mel i en dyb tallerken, og de to æg, pisket med en gaffel i en anden. Hæld olie på en pande, og varm den godt op. Dyp kyllingestykkerne i melet, og derefter i ægget så det er godt dækket. Ryst lige det værste af og læg på den varme pande. Sautér indtil de er gyldenbrune på begge sider, ca. 2 minutter på hver side. Tag kyllingen af panden og hold dem varme.

Kog panden af med vin og lad den reducere til halvdelen er tilbage. Tilsæt citronsaften og lad den lige simre med i et par minutter. Tilsæt smørret og lad det smelte. Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og sørg for at de er helt dækket af saucen. Lad det hele stå et minuts tid og blive helt varmt igen.

Servér med kartoffelmos eller pasta og citronskiver til. F.eks. sauterede grønne asparges ville være en god grønsag til, og evnt. kan der drysses med ristede mandelsplitter for at give lidt knasende kontrast til det bløde kyllingekød.

Denne opskrift er blevet vist 3.938 gange