Sauterede Asparges

Udskriv opskrift

Billede af Sauterede Asparges fra Verdens Lækreste Opskrifter

En af de lækreste tilbehør til næsten alle måltider, lige fra stege og gryderetter til lette vegetariske frokost retter. Sauterede asparges kan serveres som en lækker forret i sig selv. Denne opskrift tilsætter aromatiske skalotteløg og frisk citron der klæder smagen af grønne asparges rigtigt godt. Det er vigtigt ikke at koge aspargeserne i for lang tid, så bliver de bløde og mister den friske smag.

Ingredienser:

500 g klargjorte grønne asparges
1½ dl vand
25 g smør
1 finthakket skalotteløg
saften af ½ citron
salt og peber

Fremgangsmåde:

Smelt smørret på en pande ved middel vame, og sautér løget i 5 minutter. Bring vandet til kogepunktet og tilsæt aspargeserne. Kog i 2 minutter, og tag dem op af vandet med det samme. Tilsæt de blancerede asparges til løgene og sautér i 1-2 minutter mens aspargeserne vendes i smørret. Pres citronsaften over og servér.

Denne opskrift er blevet vist 17.738 gange