Æblesnitter med Karamel

Udskriv opskrift

Billede af Æblesnitter med Karamel fra Verdens Lækreste Opskrifter

Endnu en syndig og helt vildt lækker opskrift herfra. Kanel og æble danner bunden af smagen, og karamellen giver sødme og en tætpakket konsistens over den ret løse smuldrene bund.

Ingredienser:

karamel:
2 dl fløde
2½ dl brun farin
2 spsk. sirup
2 spsk. smør
½ tsk. vanilliesukker

bund:
2½ dl brun farin
50 g smør
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
½ tsk. natron
2½ dl mel
2½ dl finthakkede nødder (hasselnød-pecannød-valnød)
5 dl havregryn

fyld:
700 g skivede skrællede æbler
½ tsk. salt
½ tsk. kanel

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°C. Fór en 25X30 cm bradepande med bagepapir, og smør den let med lidt olie eller smør.

Karamellen: Start med at lave karamellen. Bland ingredienserne til karamellen i en lille kasserolle og varm forsigtigt op ved middel varme under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen når karamellen er smeltet og jævn, og har en temperatur på ca. 110°C.

Bund: Pisk brun farin, smør, kanel salt og natron sammen i en skål til det er jævnt og godt blandet. Tilsæt mel, finthakkede nødder og havregryn og bland så det ligner krummer. Tag ca. 3 dl af blandingen til side og hæld resten i bradepanden og fordel og pres det sammen så det dækker bunden.

Fyld: hæld æblerne i en skål og fordel salt og kanel over. Bland æblerne godt så kanelet er fordelt på alle stykker. Fordel æblerne over bunden i bradepanden og hæld den stadig varme karamel over. Drys den resterende krummedej ud over æblerne.

Bag kagen i ovnen i 34-40 minutter indtil æblerne er møre, og kagen er lækker og boblende. Tag kagen ud og lad den køle ned til rumtemperatur. Skær kagen ud i 5X3 cm firkanter. Hvis det er muligt (og det er ikke nemt) bør man vente til kagen er helt kold og karamellen er helt stivnet før man spiser snitterne.

Denne opskrift er blevet vist 11.976 gange