Coq au Vin Express

Udskriv opskrift

Billede af Coq au Vin Express fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker og hurtig version af denne franske klassiker. Her er de traditionelle ingredienser som bacon og champignon, mens hele stykker af kylling er erstattet af skiver af kyllingebryst, og smagen af røde vindruer i kombination med den traditionelle vin skaber harmonien i denne ret.

Ingredienser:

500 g kyllingebryster uden skind
1 dl mel
8 skiver røget bacon
2 spsk. olivenolie
250 g champignon
1 spsk. koncentreret tomatpuré
2½ dl tør hvidvin
2½ dl kyllingebouillon
1 tsk. timian
1 glas syltede perleløg
250 g røde stenfri vindruer

Fremgangsmåde:

Bland mel, salt og peber i en plastpose. Skær kyllingen i 5 cm brede stykker og put dem i posen og ryst den til stykkerne er godt dækket. Steg baconen sprød over mellemvarme i en sautérpande. Læg den færdige bacon på et stykke køkkenrulle. Fjern det meste af fedtet og tilsæt et par spsk. olie. Brun kyllingestykkerne på alle sider, og tag dem derefter af panden.

Sautér champignonerne og tomatpuré i en spsk. olie i den samme pande. Hæld vin og bouillon i panden og lad den reduceretil det halve, ca. 10 minutter. Tilsæt timian og kyllingestykkerne. Lad det simre i yderligere 5 minutter. Rør perleløg, vindruer og den stegte bacon. Lad sovsen simre i yderligere 5 minutter indtil det hele er varmet godt igennem.

Servér med en god Kartoffelmos.

Denne opskrift er blevet vist 5.446 gange