Blodappelsinsalat

Udskriv opskrift

Billede af Blodappelsinsalat fra Verdens Lækreste Opskrifter

Prøv at sige det på vej hjem fra en fugtig tur i byen. Det er sjælendt jeg kan finde blodappelsiner der hvor jeg bor, men det glæder mig altid når det lykkedes, for de har en lækker og aromatisk smag og er meget smukke i farven. I denne salat kombineres de syrlige appelsiner med søde conferencepære og salt parmesanost til en lækker vintersalat.

Ingredienser:

ca. 1 l blandede salatblade efter smag
1 conferencepære
1 blodappelsin
1 avocado
1 stykke parmesanost til at høvle

dressing:
2 spsk. valnøddeolie
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. friskpresset lime juice
2 spsk. god balsamisk eddike
2 tsk. dijon sennep
2 tsk. ahornsirup
½ tsk. salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og lad den hvile til den har stuetemperatur. Lav et leje af salatbladene i en salatskål. Skær pære, appelsin og avacado i tynde både og arranger dem pænt ud over salatbladene. Høvl parmesanost over i tynde blade med f.eks. en kartoffelskræller. pisk dressingen sammen igen og fordel ud over salaten. Når salaten serveres ved bordet blandes salaten inden den bydes rundt.

Denne opskrift er blevet vist 6.339 gange