Djævlegløg

Udskriv opskrift

Billede af Djævlegløg fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er opskriften på en rigtig lækker, og potent, gløg. Den er udviklet sammen med en kollega til et lille komsammen på arbejde her for nyligt. Den bør nydes med stor forsigtighed, især hvis man påtænker at tage bilen nogen steder hen bagefter.

Ingredienser:

2-3 33cl porter eller anden mørk øl
1 flaske portvin
250 g sukker
4 dl mørk rom
4 dl Gløggekstrakt
200 g mandelsplitter
250 g rosiner

Fremgangsmåde:

Lav gløgekstrakten, den skal trække i et par dage. Læg rosinerne i blød i rommen, og lad også den trække i et par dage.

Hæld porter, gløgekstrakt og sukker i en gryde og varm den langsomt op, indtil den er ca. 70°C. Rør i gryden en gang i mellem for at sikre at sukkeret er helt opløst når gløggen er varm. Tilsæt portvin, mandelflager og rosinerne inklusiv den eventuelle overskydende rom. Varm igen langsomt op til ca. 70-72°C, endelig ikke mere for så begynder alkoholen at fordampe.

Servér med det samme, garner evnt. med en skive appelsin. Husk at advare om den høje alkoholprocent hvis der er gæster der skal ud og køre bagefter. Hvis der er gløg til overs kunne det være sjovt at overraske julegæsterne med en gløgsorbét. Erstat rødvinen med gløg og se hvad der sker...

Denne opskrift er blevet vist 9.725 gange