Svinekød i Sursød Sauce

Udskriv opskrift

Billede af Svinekød i Sursød Sauce fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er opskriften på en lækker klassisk kinesisk ret fra det kantonesiske køkken. Generelt laver de herboende kinesiske restauranter en ganske udemærket version af svinekød i sur sød sauce, men med lidt kærlighed kan retten sagten bringes til perfektion i ens eget køkken. Humlen i denne opskrift er det sprøde kød i en sauce der er i perfekt og sofistikeret balance mellem det søde og det syrlige. Der er en simplere version af en sur sød sauce her.

Ingredienser:

250 g mørbrad skåret i mundrette stykker
½ grøn peber skåret i mundrette stykker
½ rød peber skåret i mundrette stykker
2 forårsløg skåret i små strimler
1 ring dåseananas skåret i mundrette stykker
olie til at stege i

marinade:
1 tsk. soyasauce
½ tsk. Maizena
½ tsk. risvin eller tør sherry

dej:
1 dl vand
6 spsk. mel
3 spsk. Maizena
½ tsk. natron
½ æg
1 tsk. olie
1 lille drys salt

sur sød sauce
3 spsk. ketchup
2 tsk. blomme eller hoi sin sauce
½ tsk. riseddike eller hvidvinseddike
1 tsk. worcestershire sauce
1 tsk. fiskesauce (kan udelades)
2 tsk. Maizena
2 tsk. sukker
4 spsk. vand

Fremgangsmåde:

Skær kødet i mundrette stykker og led dem marinere i marinaden i 15-20 minutter. Bland ingredienserne til den sursøde sauce godt og stil den køligt. Si de tørre ingredienser til dejen i en skål og rør æg, vand og olie i til det er en tykflydende dej.

Når kødet er færdigmarineret blandes det i dejen så kødstykkerne er dækket med et tykt lag. Hæld olie nok i en dyb pande så kødet kan dybsteges. Når olien er varm nok (det skal boble omkring bagenden af en tændstik), steges kødstykkerne til de er gyldenbrune. Pas på med at stege for meget kød af gangen, olien skal ikke køles for meget af. Tag kødstykkerne op og lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle.

Sæt en wok eller en dyb pande over høj varme og tilsæt olie. Tilsæt de hakkede hvidløg og lad den blive meget let gyldne. Tilsæt grøn og rød peber, og ananasstykkerne. Steg under omrøring indtil peberne afgiver en aromatisk duft, og tilsæt så den sur søde sauceblanding. Når saucen tykner, tilsættes kødet. Bland det godt rundt og lad lige kødet varme op igen i et minuts tid. Tilsæt de hakkede forårsløg, rør rundt et par gange og servér med kogte ris.

Denne opskrift er blevet vist 30.971 gange