Simpel Kyllingesuppe

Udskriv opskrift

Billede af Simpel Kyllingesuppe fra Verdens Lækreste Opskrifter

Der er altså ikke noget mere lækkert end en rigtig hjemmelavet kyllingesuppe. Jeg lavede en her i weekenden og serverede den med hele svineriet: kødboller, melboller og ristoppe med rosiner. Det er så nemt at lave og så er det intet mindre end aldeles pragtfuldt at spise.

Ingredienser:

1 kylling på omkring 1½kg
2 gulerødder, hakket groft
4 stængler bladselleri, hakket groft
1 stort løg, hakket groft
koldt vand så det dækker
salt & peber

Fremgangsmåde:

Put kyllingen i en stor gryde og dæk den med det kolde vand. Når vandet simre, skummes suppen. Tilsæt gulerodsstykker, bladselleri og løg. Tilsæt en teskefuld salt og lad gryden stå og sinre under låg i 1½-2 timer, indtil kødet falder fra benet.

Tag kyllingen og ca. halvdelen af grønsagerne op. Pil kødet fra kyllingen og returnér til suppe, Varm den op så den er pibende varm, og smag til med salt og peber. Servér med familiens traditionalle suppetilbehør, kød og melboller, ristoppe eller bare lidt godt brød.

Denne opskrift er blevet vist 25.600 gange