Portugisisk Kylling

Udskriv opskrift

Billede af Portugisisk Kylling fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre kylling er yderst velegnet til grill fordi den er fladet ud (butterflied) og derfor steger ensartet over hele fladen. Den er dog også lækker når den er lavet i ovnen. Krydderblandingen gør den til en af de lækreste kyllinger jeg har, og er nok den jeg har lavet oftest.

Ingredienser:

1 kylling (ca. 1½ kg)
4 finthakkede røde chili
1 spsk. sød paprika
2 tsk. oregano
2 tsk. salt
1 spsk. brun farin
1¼ dl citronsaft
2 spsk. olie

Fremgangsmåde:

Vask kyllingen under rindende vand, og tør godt med køkkenrulle. Skær eller klip på begge sider af rygraden og fjern den (en fjerkræsaks er en stor fordel her). Læg kyllingen med skinsiden opad pres ned på brystet så kyllingen bliver så flad som muligt. Indsæt et spyd fra det ene lårområde til det modsatte vingeområde. Indsæt det næste spyd modsat så de formet et diagonalt kryds der holder kyllingen flad.

Bland chilli, paprika, oregano, salt, sukker, citronsaft og olie i et stort fad. Læg kyllingen over og gnid marinaden godt ind over hele kyllingen. Læg kyllingen med skindsiden nedaf og dæk til og hold koldt i mindst 3 timer, gerne til næste dag. Kyllingen kan fryses til dette punkt, og tages op ved en senere lejlighed.

Tænd ovnen på 220°C. Læg kyllingen på en rist med en bradepande under. Hæld resten af marinaden ud over kyllingen og sæt den i ovnen i 1¼ time, indtil den er lækker brun og gennemstegt. Pensel kyllingen med marinaden fra bradepanden med jævne mellemrum.

Denne opskrift er blevet vist 11.188 gange