Chorizo Chili

Udskriv opskrift

Billede af Chorizo Chili fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en klassisk chilli, men med et tvist. Krydringen har stor kompleksitet fordi der er tre forskellige lækre chillismage i, chillipulver, chorizo og chipotle. Chillien serveres f.eks. med en gang pommes frites og en stor klat creme fraise smeltende ud over.

Ingredienser:

500 g oksekød (f.eks. goullash kød)
salt og peber
1 spsk. olie
1 dåse hakkede flåede tomater
1 dåse drænede kidney bønner
250 g chorizo
1 stort hakket løg
1 dåse majskerner
4 fed hakket hvidløg
2 spsk. sød chilipulver
2 spsk. hakket chipotle i adobosauce (syltet chili)
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. tørret oregano

Fremgangsmåde:

Skær oksekødet ud i 3-4 cm tern og drys med salt og friskkværnet peber. Brun kødet godt i en sautérpande. Bland oksekød, tomater, tykke chorizoskiver, løg, hvidløg, sød chillipulver, grofthakkede chipotle i adobosauce, spidskommen og oregano i en tykbundet gryde og bring langsom til en simren. Læg låg på og lad simre til oksekødet er meget mørt 1½ til 2 timer. Når der er ca. 15 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes majs og bønner fra dåse.

Kan servers med en generøs klat creme fraise og f. eks. ris. Retten bliver spetakulær hvis den serveres med frisklavede pommes frites. Det salte og sprøde klæder den komplekse krydring rigtigt godt.

Denne opskrift er blevet vist 12.358 gange