Spanakopitta

Udskriv opskrift

Billede af Spanakopitta fra Verdens Lækreste Opskrifter

Spanakopitta er en klassisk græsk spinattærte der kan serveres som forret eller som en lækker lille snack. Tærten skæres i firkanter og kan serveres varm eller kold. Den er fremragende næste dag som et sundt tilskud til ungernes madpakke.

Ingredienser:

12-14 enkelte filodej plader (de kan nemt skilles)
lidt friskrevet muskatnød
350 g fetaost
friskkværnet sort peber
2 spsk. olivenolie
4-5 forårsløg
500 g frossen spinat
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket dild

Fremgangsmåde:

Tø spinaten op, og tør den af i et viskestykke så den ikke er for våd. Varm olivenolien op i en sautérpande og sautér spinat og hakkede forårsløg i ca. 5 minutter. Læg fetaosten i en skål og mos den med en gaffel. Tilsæt persille, dild og spinatblandingen og bland det grundigt sammen.

Tag et ovnfast fad på størrelse med filedejspladerne og smør den godt med olie. Skil filodejspladerne i de helt tynde plader. Læg en plade i faddet, og pensel med olie. Derefter lægges endnu en plade på, der så pensles med olie. Fortsæt indtil der er 6 lag i bunden af faddet. Bred spinat-feta blandingen jævnt ud over filopladerne. Læg endnu 6-8 lag filoplader over, alle penslet med olie som før. Dæk faddet til og lad det stå køligt i 30 minutter. Tænd ovnen på 180°C

Bag i ovnen indtil den er gyldenbrun, ca. 30 minutter. Lad Spanakopittaen køle i 5-10 minutter, skær så tærten ud i firkanter. Kan serveres med det samme, men den er også lækker kold.

Denne opskrift er blevet vist 16.067 gange