Timiankylling

Udskriv opskrift

Billede af Timiankylling fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker grydestegt kylling med masser af timian og hvidløg. Kartoflerne koges med hele vejen så de absorbere kyllingesmagen og er med til at jævne saucen.

Ingredienser:

50 g smør
2 spsk. olivenolie
salt & peber
1 (øko) kylling på ca. 1500g
130 g bacontern
12 fed hvidløg
2-3 generøse sjatter vermouth
1 kg kartofler i store både
5-6 kviste frisk timian (1 spsk. tørret)
3 dl kyllingebouillon

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 150°C. Smelt smør og olivenolie i en stor stegegryde. Vask og tør kyllingen, og gnid den med salt og peber. Brun kyllingen langsom på alle sider over en 15 minutters tid hvor den vendes ofte. Tag kyllingen op af gryden.

Tilsæt bacon og hvidløg og led dem brune let. Tilsæt vermouth og lad det koge af. Tilsæt kartoflerne og balnd dem godt så de er dækket af fedtstoffet. Rør timian og bouillon i, og læg kyllingen tilbage i gryden. Bring retten til en god simren ved lav varme, læg låg på og sæt gryden i ovnen i 1½ time.

Kartoflerne og kyllingen er nu meget møre. Skær kyllingen ud og servér i stegegryden med lidt godt brød.

Denne opskrift er blevet vist 4.728 gange