Minikødboller

Udskriv opskrift

Billede af Minikødboller fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne opskrift giver nogle lækre små kødboller der fint kan spises som snack eller pindemadder, men som også er perfekte til en pasta sauce eller en suppe. De er meget fryseegnede, så det er bare om at lave en stor portion så man har nem mad i fryseren.

Ingredienser:

2 skiver bacon, skåret i tern
½ løg i små tern
1 fed hvidløg, presset
500 g hakket oksekød
½ dl rasp
2 spsk. hakket persille
1 tsk. paprika
½ tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°C og smør en bradepande (eller dæk den med bagepapir. Steg bacon på en pande indtil det begynder at blive sprødt, og læg derefter på fedtsugende papir. Hæld de meste af baconfedtet af panden. Sautér løgene i resten af baconfedtet indtil de er gennesigtige. Tilsæt hvidløg og sautér med i et minuts tid.

Bland hakket oksekød, bacon, løg, hvidløg, paprika, rasp, salt og peber godt i en stor skål. Tilsæt det sammenpiskede æg og rør godt sammen. Form farsen til 2-2½ cm kødboller og læg dem i den smurte bradepande. Bag købollerne i ovnen til de er gennestegt, ca. 10 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 3.860 gange