Svensk Pølseret

Udskriv opskrift

Billede af Svensk Pølseret fra Verdens Lækreste Opskrifter

Jeg havde helt glemt hvor lækker denne danske klassiker er (undskyld Sverige). Bløde kartofler og sprøde pølser i en cremet sur sød sauce - den er bare ikke til at slå.

Ingredienser:

1 kg kartofler
6 gode danske pølser
2 løg
2½ dl piskefløde
2 dl mælk
1 dl ketchup
30 g smør
1 tsk. sukker
2 tsk. salt
2 tsk. friskkværnet sort peber
3 tsk. paprika
1 spsk. hvidvinseddike
evnt. friskhakket persille

Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne i tern (1-1½ cm), og kog dem møre i vand der ikke er tilsat salt (15-17 minutter). Pil løgende og skær dem i tynde ringe. Sautér dem i fedtstoffet i en tykbundet gryde over middel varme, indtil de er klare - de må ikke brune. Tilsæt paprika, vineddike og pølse i 1½ cm tykke skiver. Bland ingredienserne godt, skru ned for varmen og lad retten simre i en 5 minutters tid til pølserne begynder at tage lidt farve. Tilsæt ketchup og mælk og lad retten snurre stille og roligt i endnu 10 minutter. Bland fløde og kartofler i retten og rør godt rundt. Lad retten småsimre ved meget lav varme i yderligere 15 minutter og smag til med salt, peber og sukker.

Serveres rygende varm, drysset med lidt frisk hakket persille.

Denne opskrift er blevet vist 14.409 gange