Adventskrans til 1. Søndag

Udskriv opskrift

Denne kringle, lavet som en adventskrans, er flot med de fire lys i, og så smager den dejligt, lun fra ovnen.

Ingredienser:

50 g gær (25g hvis tørgær)
100 ml lun fløde (1dl)
2-3 spsk sukker
100 g smør
2 æg
250-300 g mel

fyld
200-250 g marcipan
1 æg
50-75 g sukker
100 g sukat i tern
100 g snittede cocktailbær
ca 150 g rosiner

pynt
100 g sammenpisket æg
lidt sukker
4 lys

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud med fløden, tilsæt sukker, smør/margarine i små klumper, sammenpiskede æg og ca halvdelen af melet. Slå dejen godt igennem med en træske til den er blank og smidig. Kom resten af melet i og færdigælt dejen med hænderne . Tilsæt evt mere mel , til dejen ikke klistrer mere, men den skal være så blød som muligt. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 1 time.

Fyldet: Mos marcipanen ud med ægget og tilsæt sukker efter smag. Del den hævede dej i 2 portioner. Rul dem til pølser 30 cm lange, rul derefter pølserne flade med kagerullen på et melet bord. Form dem til flade kranse og læg dem på bagepapir oven på bagepladen. Smør den udrørte marcipan på en stribe på midten af kransene og drys frugtblandingen ovenpå. Snit så kanterne både indvendig og udvendig med ca 2 cm mellemrum, fold snipperne ind over kransene fra begge sider, så de næsten når ind til midten af kransene. Der skal også følge lidt dej, der ikke er snittet op,med rundt, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Lad kransene efterhæve ca ½ time. Pensl med sammenpisket æg både på dejen og på fyldet. Drys evt lidt sukker og hakkede mandler på .

Bages i ovnen 200-210 grader (Fahr.392-410 ) i ca 25 min. Lysene stikkes ned i fyldet i staniolholdere.

Denne opskrift er blevet vist 2.916 gange