Chipotle Morgenbolle

Udskriv opskrift

Billede af Chipotle Morgenbolle fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en af de lækre opskrifter der tilbyder et helt morgenmåltid i én mundvandsdrivende pakke. Og så er den klædt på til lidt sjov med chipotle chilli og salsa som de vigtigste bi-roller. Der mangler bare pølse og pandekage, så ville det være svineri. Opskriften her rækker til to personer.

Ingredienser:

4 skiver bacon
1 spsk. brun farin
2 tsk. chipotle chili i adobe sauce (syltet chili)
2 tsk. balsamicoeddike
2 æg
1 spsk. smør
2 tykke skiver mellemlagret Danbo
2 boller, skåret i gennem og ristet

salsa:
6-7 cherrytomater
½ skiveskåret avocado
3 fintsnittede forårsløg
en lille håndfuld finthakket koriander
2 tsk. mayonaise
saften af ½ lime
friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Steg baconet sprødt over middelvarme. Tag dem af panden og fjern det meste af fedtstoffet. Hæld eddike, brun sukker og den finthakkede chipotle på panden, og lad det reducere i et minuts tid. Læg baconet tilbage i panden og lad det opsuge glaseringen. Tag baconet af panden og hold det varmt.

Bland tomat, avocado, forårsløg, koriander, mayonnaise, limejuice og peber i en lille skål, dæk til og sæt køligt.

Smelt lidt smør i baconpanden, og slå to pejlæg ud. Når hviden er stivnet kværnes lidt sort peber over. Slå blommen i stykker og vend æggene og lad dem stege i et minuts tid mere. Læg en tyk skive ost på hvert æg, dæk panden til og lad osten smelte i et minuts tid.

Læg morgenbollen sammen ved at placere to skiver bacon på bollens underdel. Læg ægget på, dernæst salsa, og til sidst bollens overdel.

Denne opskrift er blevet vist 5.939 gange