Blomkålssuppe m. Fløde

Udskriv opskrift

Billede af Blomkålssuppe m. Fløde fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre, fyldige og cremede suppe serveres med et luksuriøst og delikat drys vilde svampe.

Ingredienser:

1 stort blomkål
1 stor kartoffel
1 mellemstort løg
25 g smør
4 spsk. olivenolie
1,2 l Kyllingbouillon
6 dl sødmælk
1½ dl piskefløde
250 g vilde svampe
klippet purløg

Fremgangsmåde:

Skær blomkålen i mindre buketter, brug ikke for meget af stokken. Skær den store kartoffel i tern, og hak løget fint.

Læg blomkål, kartoffel, løg, smør og halvdelen af olien i en stor gryde og varm langsomt op til det begynder at syde. Hold temperaturen ved middelvarme, læg låg på og lad det simre i ca. 10 minutter. Grønsagerne skal være bløde, men ikke brunede.

Hæld kyllingbouillon på og bring i kog. Derefter tilsættes mælken, og suppen bringes langsomt til kogepunktet. Smag til med salt, og lad suppen simre i ca. 15 minutter indtil grønsagerne er møre. Tilsæt halvdelen af fløden og kør suppen igennem med en stavblender indtil den er jævn og silkeagtig. Tilsæt resten af fløden og lad suppen stå og hvile et kvarters tid.

Imens skylles svampene, og tørres godt i et viskestykke, og skæres i ens skiver. Varm den resterende olie op i en pande. Når olien er rygende varm tilsættes svampene under konstant omrøring indtil de er brunede og lækre. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Varm suppen op til den er rygende varm. Øs suppen op i suppetallerkener og arrangér med et drys vilde svampe i midten af hver tallerken. Pynt med et klip purløg.

Denne opskrift er blevet vist 41.035 gange