Surdejsbrød

Udskriv opskrift

Billede af Surdejsbrød fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her fortsætter temaet med surdej fra den amerikanske vestkyst. Denne bagemaskineopskrift der giver et brød der er meget tæt på det originale lækre brød der er så populært i "The Bay Area". Jeg har ikke prøvet med en dansk surdej, men det skulle også kunne fungere.

Ingredienser:

25 g gær
½ dl håndvarmt vand (ca. 40°C)
400 g mel
2½ dl surdej
1 æg
½ dl olie
25 g sukker
1 tsk. salt
25 g blødt smør i små stykker

Fremgangsmåde:

Denne opskrift kræver at man har en surdej. Jeg har brugt surdejen fra min opskriftssamling der tager en uge at gøre klar. Derefter kan den opbevares i køleskabet hvor den skal passes og "fodres" 2 gange om ugen. Belønningen er at den bliver bedre og bedre med årene, og i de kredse går familiens surdej i arv fra generation til generation.

Bland ingredienserne sammen i den rækkefølge der er beskrevet i din maskines instruktionsbog, og sæt den på normal bagning. Man kan også tage dejen ud af maskinen inden den begynder at bage. Så skal brødet formes, efterhæve en smule i en form og så bages i en ovn. Surdejens vædeindhold kan variere, så hold lige øje med konsistensen efter den første æltning. Der skal muligvis justeres med lidt mere mel, eller lidt mere væde.

Brødet kan også koldhæves. Kør opskriften på maskinens "kun dej" program. Tag krogen(e) ud, og lad formen hæve tildækket i køleskabet i 24 timer. Derefter sættes formen tilbage i maskinen og dens "kun bage" program gør brødet færdigt.

Denne opskrift er ikke velegnet til et timerprogram. Kombinationen med æg, sukker og surdej skal forarbejdes med det samme.

Denne opskrift er blevet vist 11.205 gange