Oksegryde

Udskriv opskrift

Oksesteg lavet af den billige del af oksen. Det tager længere tid at lave den, men smagen er vidunderlig.

Ingredienser:

1 kg oksetyksteg
½ kg løg
25 g smør
1 tsk mel
3 spsk persille
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
3 spsk hvidvinseddike
3 ansjoser
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Læg den lagvis med kødet i en ovnfast gryde med låg- det øverste lag skal være løg. Bland smør og mel sammen og fordel det i små klumper over løgene, læg et smurt bagepapir over gryden, før låget lægges på. Sæt gryden i ovnen ved 150 grader (300F) i ca 2 timer.

Blend persille med hvidløg, olivenolie, vineddike, ansjoser, salt og peber, pas på med salt for ansjoser er salte. Fordel det over retten, læg låg på og stil gryden tilbage i ovnen i ca 1 time. Server retten med drys af persille, råstegte kartofler og stuvet spinat

Denne opskrift er blevet vist 3.672 gange