Chokoladeis

Udskriv opskrift

Billede af Chokoladeis fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en pragtfuld opskrift på chokoladeis der smager af rigtig chokolade, samtidigt med at den er lækker, mild og kremet.

Ingredienser:

60 g mørk kvalitetschokolade (86%)
½ dl kakaopulver
3 dl mælk
2 store æg
2 dl sukker
2 dl piskefløde
1 tsk. vaniliesukker

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i et vandbad. Pisk kakaopulveret i lidt efter lidt, til det er en jævn og lækker chokoladesauce. Hæld chokoladen over i en gryde, og pisk mælken i lidt efter lidt mens det varmes forsigtigt op, indtil det er en jævn varm kakao. Tag gryden af varmen og lad det køle helt af.

Hæld æggene i en skål og pisk dem til de er skummende og luftfyldte (1-2 minutter). Brug gerne pasteuriserede æg da denne opskrift ikke varmer ismassen op før brug. Derefter piskes sukkeret i til det er helt opløst. Hæld fløde og vanillesukker i og bland det rigtigt godt. Bland den afkølede kakao i.

Hæld ismassen i den startede ismaskine, og frys den ifølge maskinens manual. Man kan eventuelt lige lade isenmassen stå i 15-45 minutter i fryseren inden man køre den.

Denne opskrift er blevet vist 53.958 gange