Skidne Æg

Udskriv opskrift

Denne ret serveres ved påsketide i Sønderjylland. Mange børn elsker skidne æg, der dog kan forekomme ret fed. Dette kan justeres ved brug af fx skummetmælk eller ½ mængde vand i stedet for sødmælk/fløde.

Ingredienser:

6 æg
40 g smør
40 g hvedemel
500 ml mælk
1 - 2 spsk fiskesennep eller Dijonsennep
salt og peber
purløg

Fremgangsmåde:

Kog æggene til "smilende æg" (6-7 min). Beregn 1 -2 æg pr. person. Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep. Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille. Server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger.

Denne opskrift er blevet vist 5.832 gange