Jordbæris

Udskriv opskrift

Billede af Jordbæris fra Verdens Lækreste Opskrifter

Når jordbærsæsonen er i fuld gang, og man har spist sig mæt i de første friske duftende bær, så er her en lækker måde at udnytte friske jordbær på. Hvis man ikke lige har friske jordbær, fungere frosne også fint, hellere frosne danske jordbær end indfløjede jordbærformede vandbobler!

Ingredienser:

2 store æg (pasteuriserede er nok en god idé)
1½ dl sukker
5 dl piskefløde
2½ dl sødmælk
1 tsk. vaniliesukker

jordbær:
250-350 g jordbær
¾ dl sukker
saften af ½ citron

Fremgangsmåde:

Hæld jordbærene i en skål og drys med sukker og hæld citronsaft over. Vend bærene så sukkeret dækker og lad dem stå køligt i en times tid.

Hæld æggene i en skål og pisk dem til de er skummende og luftfyldte (1-2 minutter). Brug gerne pasteuriserede æg da denne opskrift ikke varmer ismassen op før brug. Derefter piskes sukkeret i til det er helt opløst. Hæld mælk, fløde og vanillesukker i og bland det rigtigt godt.

Mos jordbærene godt med en gaffel, så de er godt opløste. Hæld jordbærene i iscremen og bland godt. Iscremen vil ikke have ret meget farve, men bare rolig, det kommer. Hæld ismassen i den startede ismaskine, og frys den ifølge maskinens manual. Man kan eventuelt lige lade isen stå i 15-45 minutter i fryseren inden den serveres.

Denne opskrift er blevet vist 11.085 gange