Kærnemælksbiscuit

Udskriv opskrift

Billede af Kærnemælksbiscuit fra Verdens Lækreste Opskrifter

I USA har man i hundrede af år haft "biscuits", ikke at forveksle med de de engelske biscuits der serveres som kiks her i Danmark. De amerikanske biscuits er en slags bolle der er blevet serveret til alt fra morgenmad til sammenkogte retter overalt i det amerikanske samfund hvor den arbejdende mand har holdt til. Lige fra bondegårde til hvalfangerbåde og fra langfartsclippere til cowboys der arbejde på den vilde prærie.

Ingredienser:

6 dl alm. dansk mel (ikke for proteinholdigt)
3 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
¼ tsk. natron
5 spsk. vegetabilsk olie
4 spsk. kold smør i små tern
2½ dl kærnemælk
2 spsk. smeltet smør

Fremgangsmåde:

Tænd for ovnen på 230° C og dæk en bageplade med bagepapir. Bland halvdelen af melet med bagepulver, salt og natron i en skål for sig selv. Pisk den anden halvdel af melet med olie og det kolde smør med en håndpisker eller en foodprocesser indtil klumperne er flager på størrelse med en ært. Pisk den anden melblanding i, men kun lige til det er blandet sammen, der må endelig ikke arbejdes for meget med dejen. Tilsæt kærnemælken og bland sammen lige til det hænger sammen.

Hæld dejen ud på en flad overflade der er drysset med mel. Pres dejen ud til den er 2½ cm tyk. Stik runde "kager" ud med et glad med en diameter på ca. 5 cm. Sæt biscuitene på bagepladen og bag den i 15-18 minutter. Når der er 2 minutter tilbage af bagetiden, pensles biscuitene med det smeltede smør.

Serveres varme direkte fra ovnen, enten med en lækker syltetøj, eller til en sammenkogt ret.

Denne opskrift er blevet vist 18.893 gange