Svenske Kødboller

Udskriv opskrift

Billede af Svenske Kødboller fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre klassiker i en moderne og nem version. Farsen skal æltes sammen med let hånd, hvis man bearbejder den for meget vil kødbollerne blive kompakte og vil føles seje at bide i.

Ingredienser:

2 skiver daggammelt toastbrød
½ dl mælk
500 g hakket kalv og flæsk
2 æggeblommer
1 revet mellemstort løg
½ tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
¼ tsk. revet muskatnød
3 spsk. olie
30 g smør
2 spsk. mel
3 dl kyllingbouillon
2 tsk. brun farin
1 tsk. tørret timian
1 dl mælk til saucen
Saften af ½ citron
tyttebær eller tranebær syltetøj

Fremgangsmåde:

Læg de skorpeløse franskbrød skiver i blød i mælken i 5 minutter. Bland det hakkede kød, hakket æg, æggeblommer, salt, peber og revet muskatnød i en stor skål. Bland det udblødte brød i og ælt til det er opløst. Form 16 kødboller. Varm olien i en pande på medium varme og brun kødbollerne på alle sider, ca. 5 minutter. Tag kødbollerne af panden og hold dem lune.

Smelt smørren i den samme pande, og rør mel i. Lad melet afbage i et minuts tid og pisk derefter kyllingbouillon i til saucen er jævn. Skru ned for varmen og pisk mælken i. Tilsæt den brune farin og timian. Læg kodbollerne tilbage i saucen og lad det simre under låg i 5 minutter. Tilsæt citronsaften og lad den simre med i endnu et minuts tid.

Server kødbollerne f.eks. på en rede af brede båndpasta med lidt tyttebær syltetøj og gerne drysset med lidt frisk persille.

Denne opskrift er blevet vist 12.615 gange