Moussaka

Udskriv opskrift

Billede af Moussaka fra Verdens Lækreste Opskrifter

Retter lavet i store fade i ovnen er lækre og nemme at lave. Her er en sofistkeret mousakka der kan laves med et minimum af arbejde og med maximum nydelse. Auberginer kan indeholde meget vand. I denne lækre opskrift bruges kartoflerne til at opsuge en del af den overskydende væde. Opskriften her rækker fint til 8 portioner.

Ingredienser:

kødsaucen
750 g hakket oksekød (eller prøv med lam)
750 g aubergine, skåret i tern
500 g kartofler. skåret i tern
1 stort løg, skåret i små tern
4 fed finthakket hvidløg
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. stødt kanel
1 dl rødvin
1 dåse hakkede flåede tomater
salt og peber

Béchamel saucen
100 g smør
½ dl hvedemel
4 dl mælk
1 dl revet parmesanost
½ tsk. revet muskatnød
2 æg
2 spsk. parmasanost
2 spsk. fetaost

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°C. Smør et 2-liters ovnfast fad. Brun kødet i en pande. Hæld det meste af fedtet af, og tilsæt aubergine, kartofler, løg, hvidløg, oregano og kanel, og lad det simre stille og roligt i en 15 minutters tid. Tilsæt vinen og lad den dampe ind i en 2-3 minutter. Tilsæt de hakkede tomater, og lad det igen simre indtil væsken er reduceret til det halve. Smag til med salt og peber.

béchamelsauce: Smelt smørret i en gryde over middelvarme. Pisk melet i og lad det forsigtigt stege i et minuts tid. Tilsæt mælken lidt af gangen mens der piskes indtil der ikke er klumper i. Tag gryden af varmen, og tilsæt 1 dl revet parmasanost og muskatnød. Slå æggene ud i en skål, og tilsæt lidt af den varme béchamelsauce mens der piskes. Pisk æggeblandingen i béchamelsaucen.

sammensætning: Spred kødsaucen i bunden af det ovnfaste fad. Dæk med béchamelsaucen, og drys de to spsk. parmasan og fetaost over. Bag i ovnen indtil den er gylden på toppen i en 45-50 minutter. Tag mousakkaen ud af ovnen og lad den hvile i en 20 minutter inden den serveres.

Denne opskrift er blevet vist 10.298 gange