Mest udskrevede
Lækkert lige nu
Nyeste opskrifter
Mest viste
Udskriv opskrift
En lækker klassisk delikatesse fra mellemøsten der kan spises som snacks eller fyldes i et pitabrød med lidt salat, youghurt, lidt agurk og tomat, og en klat chillisauce efter smag.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Læg de tørrede kikærter i rigeligt med vand natten over (mindst 12 timer). Hæld vandet fra og skyld dem grundigt. Hak kikærter, løg, hvidløgsfed og persille i en kødhakker eller i en foodprocesser og hæld op i en stor skål. Tilsæt de hakkede jalapeno chilli, bagepulver, mel og sesamfrø. Bland massen godt sammen, og smag til med salt (nok omkring en spiseskefuld til denne mængde, men smag et par gange). Hæld majsolie i en lille gryde, det skal helst være 7-8 cm dybt, eller brug en frituregryde. Bring temperaturen op - når det syder omkring bagenden af en tændstik er olien klar (ca. 170-180°C). Form falafaldejen til boller på ca. 4 cm i diameter, og læg dem forsigtigt i den varme olie. Lad dem stege indtil de er gyldenbrune og sprøde, ca. 3-4 minutter. Når de er nok tages de op af olien og afdrypper på et stykke køkkenrulle. Drys med et fint lag spidskommenpulver.
Denne opskrift er blevet vist 16.169 gange