Wienerschnitzel

Udskriv opskrift

Billede af Wienerschnitzel fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en nem og lækker version af en gammel "dansk" klassiker. Oprindeligt laves den med kalveschnitzler, men kan sagtens laves med de noget billigere skinkeschnitzler. Retten kan serveres med kartofler, smørsauce, citronskiver, revet peberrod, en ansjosfilét alt efter familiens tradition og smag.

Ingredienser:

6 kalveschnitzler
2 dl mel
4 dl rasp
2 æg
½ dl mælk
salt og peber

Fremgangsmåde:

Hæld mel i en dyb tallerken, rasp i en anden tallerken. I en tredie tallerken piskes æg, mælk salt og peber sammen med en gaffel. Bank kødet med en kødhammer til det er ca. ½ cm tykt. Vend kødet i melet og ryst det let af. Derefter vendes det i ægget, og derefter i raspen. Hvis man ønsker en endnu lækrere panering, vendes køddes endnu en gang i ægget, og derefter i raspen igen. Steg på en pande med rigeligt med smør indtil schnitzlen er gyldenbrun og gennemstegt. Alternativt er wienerschnitzel velrgnet til friturestegning.

Denne opskrift er blevet vist 21.048 gange