Russisk Påskekage (Kulich)

Udskriv opskrift

Billede af Russisk Påskekage (Kulich) fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker gærkage med rom-marinerede rosiner, mandler og vanilje. Brødet bages som en del af den ortodokse russisk-katolske påsketradition hvor kagen lægges i en kurv med blomster og velsignes inden den serveres. Kagen bages traditionelt i en høj rund form, og glaseres derefter med en hvid glasur der lige får lov til at løbe ud over kanten. Jeg har dog valgt at lave den i en brødform, og har ikke glaseret den.

Ingredienser:

1 dl rosiner
½ dl rom
2 dl lun mælk
25 g gær
600 g mel
50 g sukker
½ tsk. salt
4 æggeblommer
1 tsk. vaniljesukker
150 g smør i tern
40 g hakkede mandler

Fremgangsmåde:

Læg rosinerne i blød i rom i 10 minutter. Hæld rommen fra, men gem den. Bland den lune mælk med gæren og 1 tsk. sukker og lad det hvile lunt i 10 minutter for rigtigt at få gang i gæren. Bland mel, sukker og salt i en skål, og rør gærblandingen, rommen, æggeblommer og vaniljesukker i. Ælt dejen i en 10 minutters tid, og ælt så smørret i. Stil skålen lunt og lad dejen hæve i en times tid.

Tænd for ovnen på 170°C. Slå dejen ned og ælt rosiner og mandlerne i. Hæld dejen i en brødform og lad hæve i yderligere 30 minutter. Bag brødet i en time.

Denne opskrift er blevet vist 7.347 gange