Spinat Risotto

Udskriv opskrift

Billede af Spinat Risotto fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker risotto med et smukt grønt skær. Den er velegnet til at bliver serveret med et stykke krydret kød som f.eks. Saratogamørbrad, men er også lækker i sig selv som en lille frokostret. Man kan eventuelt få risttoen i en forårsagtig lyssegrøn farve ved lige at køre spinaten i blenderen med ½ dl bouillon.

Ingredienser:

1,2 l grønsagsbuillon
3 spsk. god olivenolie
1 mellemstor løg
450 g hakket spinat
4 dl Aborio eller Carnaroli ris
1½ dl tør hvidvin
2 spsk. smør
1 dl friskrevet parmesanost
lidt friskrevet muskatnød
salt og peber

Fremgangsmåde:

Sørg for at varme bouillonen op, og hold den varm. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits det finthakkede løg indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt spinaten og lad den sautere i en 5 minutters tid, indtil den er mør. Tag spinat og løg af gryden og tilsæt risen og sautér den i en 3 minutters tid, og alle korn er dækket af olien. Tilsæt vinen og rør til den er absorberet. Tilsæt bouillon 1 dl ad gangen mens der røres regelmæssigt. Når bouillonen er næsten absorberet, tilsættes endnu en dl bouillon. Fortsæt således indtil næsten alt bouillonen er brugt. Så tilsættes den sidste dl bouillon, og derefter spinatblandingen. led det simre indtil spinaten er varmet godt igennem, 2-3 minutter.. Rør muskatnød, smør og parmesan i, og smag til med salt og peber. Serveres med det samme.

Denne opskrift er blevet vist 16.380 gange