BBQ Kyllingelår

Udskriv opskrift

Billede af BBQ Kyllingelår fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre klassiker høre til ethvert større grillmåltid. Hvis man ikke er så meget for ben og det lidt mørkere kød, kan kyllingebryster sagtens bruges, men så skal man passe på at det ikke tørre ud.

Ingredienser:

8 kyllingelår

krydderiblanding
2 tsk paprika
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk tørret timian
1 tsk cayennepeber
½ tsk salt

grillsauce
2 dl ketchup
¾ dl brun farin
½ dl whiskey (kan udelades)
½ dl vineddike
2 spsk dijonsennep
2 spsk Worchestershiresauce
1 tsk knust tørret chili
saften af 1 lime
salt

Fremgangsmåde:

Start grillen og sæt risten så varmen er middelvarm. Bland krydderiblandingen, og gnub den grundigt ind i kyllingelårene så de er helt dækkede.

Rør saucen sammen i en skål. Tag halvdelen fra til at servere med de færdige kyllingelår. Den del der skal serveres til den færdige kylling, varmes op og simre stille og roligt i ca. 5 minutter. Tag saucen af varmen og gem til der serveres.

Grill lårene i en 10 minutters tid, mens de vendes regelmæssigt. Dyp hvert kyllingelår i den rå grillsauce og læg dem tilbage på grillen. Grill lårene vider i en 7-10 minutter indtil de er gennemstegte og safterne er klare når man stikker i dem. Server kyllingelårene med den opvarmede grillsauce og f. eks. en god rissalat.

Denne opskrift er blevet vist 15.436 gange