Kirsebæris

Udskriv opskrift

Billede af Kirsebæris fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne is er specielt lækker når man kan få fat i friske bær, og det er egentligt ikke mange der skal til (18-20 stykker). Man kan også anvende frosne bær hvis de er forberedt rigtigt, eller bær fra dåse, men så er det vigtigt at kan sørger for at få alt væsken hældt fra.

Ingredienser:

30 g revet mørk chokolade (86%)
160 g mørke kirsebær, halverede og uden sten
2 store æg (pasteuriserede)
1½ dl sukker
4 dl piskefløde
2 dl sødmælk

Fremgangsmåde:

Læg den revede chokolade og de halverede kirsebær i en tildækket skål i køleskabet. Hæld æggene i en skål og pisk dem til de er skummende og luftfyldte (1-2 minutter). Brug gerne pasteuriserede æg da denne opskrift ikke varmer ismassen op før brug. Derefter piskes sukkeret i til det er helt opløst. Hæld mælk og fløde i og bland det rigtigt godt.

Hæld ismassen i ismaskine, og frys den ifølge maskinens manual. Når der er ca. 2 minutter tilbage inden isen er færdig, blandes chokoladen og de halve kirsebær i. Lad maskinen køre isen færdig. Man kan eventuelt lige lade isen stå i 15-45 minutter i fryseren.

Denne opskrift er blevet vist 15.027 gange