Champignonpaté

Udskriv opskrift

Billede af Champignonpaté fra Verdens Lækreste Opskrifter

En nem og lækker vegetarisk champignonpaté med krydderurter, hvidløg, flødeost, smør og rødvin. Den kan sagtens holde sig i en lufttæt beholder i køleskabet i en uges tid. Denne patés konsistens er meget lig en god kyllingeleverpaté og vil, med sin cremede konsistens, være lækker på små stykker ristet brød.

Ingredienser:

300 g champignon
50 g smør
6 fed hvidløg
300 g flødeost (Philadelphia Naturél)
en god sjat rødvin
1 spsk worchestershiresauce
3 stilke forårsløg
2 spsk hakket persille
1 tsk tørret timian
½ tsk salt
godt med friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Vask champignong og hak dem fint. Smelt smørret i en pande ved middeltemperatur. Tilsæt champignong og hvidløg og svits forsigtigt i ca. 5 minutter. Tilsæt rødvinen og hæv temperaturen så alkoholen damper af. Tilsæt de tørrede krydderurter, skru ned til middelvarme igen, og lad det simre i endnu en 5 minutters tid. Hæld blaningen op i en skål og lad den køle af i en 5 minutters tid.

Kør blandingen i en food processer eller blender, og tilsæt flødeosten og de friske krydderurter og kør blandingen igen. Smag til med salt og hæld patéen i små skåle mens blandingen stadig er varm, og stil dem i køleskabet. Patéen er klar når den er køleskabskold.

Denne opskrift er blevet vist 4.468 gange