Kyllingeleverpaté

Udskriv opskrift

Billede af Kyllingeleverpaté fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker klassisk paté lavet på kyllingelever. Der er ikke mange der bruger kyllingelever længere, derfor er de relativt billige. Patéen her er velegnet til frokost, eller kan også serveres på sprød toast til lækre snasende små velkomstbidder.

Ingredienser:

500 g frisk kyllingelever
2 dl mælk
100 g smør
1 stort hakket løg
4 fed hakket hvidløg
2 spsk madagaskarpeber (grønne peberkorn)
2 lauerbærblade
1 tsk hakket frisk timian
½ tsk friskkværnet peber
½ dl cognac
hakket persille til pynt
syltede agurker til pynt

Fremgangsmåde:

Sæt leverne i blød i mælk i 2 timer. Tag leverne op og hæld mælken væk. Smelt 4 spiseskefulde af smørret i en sauterpande. Svits de hakkede løg i en 3 minutters tid og tilsæt så hvidløg og lad dem svitse med i et halvt minuts tid til de begynder at dufte aromatiskt. Tilsæt kyllingeleverne, 1 tsk af de grønne peberkorn, lauerbærblade, timian og sort peber og sautér i ca. 5 minutter til leverne er brune udenpå, og let pinke indeni. Tilsæt cognac og lad den reducere, indtil leveren er gennemstegt, men stadig møre.

Lag panden af varmen og lad den køle lidt af. Fjern lauerbærbladene, og kør blandingen i en food processor eller blender. Tilsæt resten af smørret og blend det med. Når patéen er jævn, vendes resten af de grønne peberkorn i. Smag til med salt.

Hæld patéen i 6 små skåle, dæk med plastik og lød køle i køleskabet, gerne over 6 timer. Servér i de små skåle med friskristet toast, drysset med den hakkede persille, og med lidt syltede agurker til.

Denne opskrift er blevet vist 18.778 gange