Steaksandwich

Udskriv opskrift

Billede af Steaksandwich fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker og hurtig frokostret når man får lyst til noget helt særligt i løbet af weekenden. Denne sandwitch virker fordi den kombinere den lækre kødsmag med det søde fra løget, det knasende fra salaten, og det syrlige fra eddiken.

Ingredienser:

1 300g steak
2 ciabatta flutes (40cm)
½ rød peber
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 stor håndfuld salat
2 spsk balsamisk eddike
olivenolie
salt & peber

Fremgangsmåde:

Skær løg i ringe, hak hvidløget fint og skær den røde peber i tynde strimler. Varm flutesne så de er klar til servering. Sautér løg og rød peber i olivenolien ved lav temperatur indtil de er bløde og let karameliserede. Tilsæt hvidløg og balsamisk eddike og lad dem sautére med i et minutes tid. Tag løgblandingen af panden og hold den lun. Skru varmen op og steg steaken i det fedtstof der stadig er på panden til den foretrukne rødhed.

Lad steaken hvile i ca. 10 minutter, og skær den derefter i tynde skiver. Skær flutesne i halve og spred lidt olivenolie ud over underen. Dæk underen med salat, og fordél steakstykkerne jævnt. Fordel løgblandingen jævnt ud over steaken, og læg overen på. Skær steaksandwitchen i halve og servér med et glas rødvin, eller med et glas koldt øl.

Denne opskrift er blevet vist 9.489 gange