Peruviansk Kylling

Udskriv opskrift

Billede af Peruviansk Kylling fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre rotisserie kylling blev meget populær på USAs østkyst for nogle år siden. Opskriften er i dette område er også kendt som "El Pollo Rico". Kyllingen er rig på krydring og smag, men mild nok til at de fleste kan være med.

Ingredienser:

1 hel stor kylling
4 spsk hvidvinseddike
3 spsk hvidvin
3 spsk olie
2½ spsk hvidløgspulver
2 spsk paprika
1½ spsk spidskommen
2 tsk friskkværnet peber
1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Bland vineddike, vin, olie, hvidløgspulver, spidskommen, paprike, salt og peber til en tyk pasta. Vask kyllingen og læg den i en plastikpose sammen med krydderpastaen. Ryst, gnid og massér pastaen godt ind i kyllingen og lad den ligge i køleskabet i mindst 2 timer. Den kan godt ligge natten over, men bør ikke marinere længere end 24 timer.

Spyd kyllingen og sæt i rotisseriet og start det. Smør 2-3 gange med marinaden. Steger i ca. 1½ time indtil kyllingens skind er sprødt og blankt og safterne er klare. Kyllingens indre temperatur skal være omkring 75°C, og safterne skal være klare. Lad kyllinge hvile under folie i 15 minutter inden den skæres for. Server eventuelt med en kold sauce der er rørt af 1 dl mayonaise, 2 spsk dijonsennep og 2 spsk limejuice.

Denne opskrift er blevet vist 10.492 gange