Skinkegryde

Udskriv opskrift

Billede af Skinkegryde fra Verdens Lækreste Opskrifter

En dejlig vinterret med mørt skinkekød, cocktailpølser, champignon i en lækker flødesauce. Lækker gæstemad eller en opstrammer til familien når det er koldt og mørkt udenfor.

Ingredienser:

600 g skært skinkekød i små tern
250 g champignon i skiver
1 stort løg i grove tern
6 fed finthakket hvidløg
200 g cocktailpølser
1 ds flåede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
2 spsk sød chili
2 spsk paprika
1 spsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
2 tsk sukker
2 tsk timian
½ l kalvebouillon
2 dl piskefløde
olivenolie
25 g smør
salt & peber

Fremgangsmåde:

Hæld olie og smør i gryden og varm godt op. Brun kødet, eventuelt af flere gange så temperaturen ikke kommer for langt ned. Tag kødet op når det er brunet, og tilsæt de hakkede løg og lad dem brune en 5 minutters tid. Tilsæt hvidløg og led det svitse i et halvt minut. Hæld kødet tilbage i gryden og tilsæt derefter de flåede tomater og bouillonen. Bring gryden i kog og tilsæt derefter fløde, sennep, timian, sukker, citronsaft og tomatpuré. Læg låg på gryden og lad retten simre i en times tid.

Tilsæt champignong og cocktailpølser og lad retten simre videre i 15-20 minutter uden låg. Servér med kartoffelmos eller kogte basmatisk ris.

Denne opskrift er blevet vist 147.784 gange