Linsekarry

Udskriv opskrift

Billede af Linsekarry fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker hjemmelavet karry der bobler af smag og varme. Det er en Thai-inspireret linsekarry med kokosmælk, masser af chili og hvidløg. Tilsæt eventuelt 200g frossen hakket spinat fra starten af og få den endnu mere kremet og dejlig grøn.

Ingredienser:

250 g røde linser
1 dåse kokosmælk (440g)
1 håndfuld karryblade, basilikum eller koriander
2 løg, et hakket, et i skiver
1 dåse flåede hakkede tomater
4 fed hvidløg
2 små eller en stor chili
2 cm ingefær
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk gurkemeje
3 dl vand

evnt. 200g hakket frossen spinat

Fremgangsmåde:

Kør hvidløgsfed, grøn chilli, og ingefær til en fin pasta med en stavblender. Brug evnt. lidt af de flåede tomater til at gøre chilipastaen lidt mere lind. Put linser, kokosmælk, det hakkede løg, tomater, evnt. spinat, chilipastaen, krydderier og vand i en kasserolle. Bring linsekarryen til en simren, smag til med salt og lad den simre i 20 minutter eller til linserne har den konsistems man foretrækker.

Steg det skivede løg til de er brunede og lækre. Servér linsekarryen med de brunede løg, og karryblade, basilikun eller korienderblade drysset over sammen med indisk fladbrød eller ris.

Denne opskrift er blevet vist 2.997 gange