Citronmarmelade

Udskriv opskrift

Billede af Citronmarmelade fra Verdens Lækreste Opskrifter

Hvis man kan lide engelsk orangemarmelade, så skal man prøve denne opskrift. Den er lækker og tilpas bitter som en god orangemarmelade, men til sidst får man et blæs af den aromatiske citronsmag man kender fra retter der har fået tilsat reven citronskal. Opskriften her giver fire gode glas marmelade, og ganges nemt op.

Ingredienser:

500 g økologiske citroner (ca. 4)
1 kg sukker
1¼ l vand

Fremgangsmåde:

Vask citronerne grundigt og skær lige toppen af den ende hvor stilken har siddet. Læg en underkop i fryseren så den er klar til at måle den varme marmelades konsistens. Læg citroner og vand i en stor gryde og bring dem i kog. Læg låg på og lad dem simre i 2½ time ved svag varme. Check at citronernes skal er mør med en gaffel.

Lad citronerne køle ned til de kan håndteres og tag dem op af gryden. Der skal nu være 7½ dl vand tilbage i gryden. Hvis der er mindre, spædes op med vand, hvis der er mere tændes der for gryden så vædsken kan koge ind til den rette mængde. Skær citronerne i halve og fjern alle kerner. Kernerne bevares for de skal koges med resten af vejen. Sørg for at opsamle alt saft der kommer ud ved denne process, det skal tilbage i gryden. Skær de halve citroner i tynde skiver (alt efter smag), og læg det hele (inklusiv saften fra skærebrættet) tilbage i gryden. Pak kernerne ind i f.eks. et tefilter og bind det til, så de er nemme at fjerne når marmeladen er færdig. Læg posen med kerner i gryden, kernerne er med til at tykne marmeladen.

Tilsæt sukkeret og bring marmeladen i kog. Rør i gryden intil sukkeret er helt opløst, og lad så marmeladen koge ved god varme uden låg i ca. 20 minutter. Check marmeladens konsistens ved at hælde en teskefuld på den frosne tallerken og lad den sidde i et minuts tid. Hvis marmeladen virker tyk nok og rynker når man skubber til den, er den fin. Hvis ikke, så lader man den bare koge videre i 4-5 minutter, og prøver så igen.

Lad marmeladen stå i 10-15 minutter, så synker citronskallen ikke til bunds i glassene når det køler af. Fjern posen med kernerne og rør marmeladen igennem. Hæld den på steriliserede glas og luk til. Vend lige glassene på hovedes så den varme marmelade dræber eventuelle bakterier der har sneget sig ind.

Denne opskrift er blevet vist 24.413 gange