Jordnøddegryde

Udskriv opskrift

Billede af Jordnøddegryde fra Verdens Lækreste Opskrifter

En nem, fyldig og velsmagende vegetarisk gryderet der er lige til at sætte på bordet med brune ris eller couscous. Man kan selvfølgelig tilsætte kylling til retten for at få mere protein og lidt mere dybde i smagen.

Ingredienser:

1 stort hakket løg
1-2 store gulerødder skiver
1 grøn peberfrugt i store tern
1 lille meget finthakket chili
1 tsk tørrede chiliflager
½ l grønsagsbouillon + evnt. ekstra
1 dl crunchy peanutbutter + 1 spsk
2 tsk soyasauce
1 tsk nescafe
2 spsk hvidvinseddike
1 blomkål i små buketter
½ kg små faste kartofler
1 dåse hakkede flåede tomater
1 dåse skyllede kikærter
hakkede saltede jordnødder til pynt
hakket persille til pynt
olie til stegning
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Svits løg og gulerødder i olien i ca 5 minutter indtil løgene er klare. Tilsæt den grønne peber, chili og chiliflager og svits et par minutter mere. Tilsæt bouillon, peanutbutter, soyasauce, nescafe, vineddike, blomkål, kartofler og tomater. Tilsæt mere bouillon hvis nødvendigt, grønsagerne skal lige være dækket.

Bring retten til en simren og lad den simre indtil kartoflerne er helt møre. Smag til med salt og friskkværnet peber og evnt. mere peanutbutter hvis man ønsker mere jordnøddesmag. Hæld kikærterne i gryden og lad dem blive godt varme.

Servér med brun ris eller couscous, drysset med hakkede jordnødder og hakket persille.

Denne opskrift er blevet vist 3.564 gange