Løgmarmelade

Udskriv opskrift

Billede af Løgmarmelade fra Verdens Lækreste Opskrifter

En ny og lækkert version af den franske klassiker der har været elsket i århundreder. Løgmarmelade lyder måske lidt alternativt i danske ører, men den har en krydret og fyldig smag med de bedste smagsnuancer fra de karameliserede løg, sødmen fra sukkeret og eddikernes syrlighed og kompleksitet. Marmeladen er fantastisk med paté, med kartoffelmos og pølse, eller som lækkert tilbehør til en tærte eller til et godt stykke oksekød.

Ingredienser:

1 dl olivenolie
2 kg løg i semi-tykke skiver
6 fed finthakket hvidløg
200 g brun farin
150 g ribsgelé
1½ dl god hvidvinseddike
½ dl balsamicoeddike
1 tsk tørret timian
2 laurbærblade
2 tsk salt
2 tsk peber

Fremgangsmåde:

Hemmeligheden ved den rigtige smag og konsistens er at stege løgene meget langsomt. Tænd op under en tykbundet gryde ved middelvarme. Varm olien op i gryden og tilsæt løgskiverne og laurbærbladene. Når løgene er varmet op skrues ned for varmen så de lige netop simre svagt. Lad løgene simre i en 30-40 minutter til de lige er begyndt at tage farve.

Tilsæt hvidløg, sukker, timian og gelé, skru lidt op for varmen, og lad løgene simre videre uden låg i ca. 30 minutter mens der røres regelmæssigt. Herefter skal løgene have taget farve og det meste af væden være fordampet.

Tag gryden af varmen og lad den lige køle et par minutter så eddikerne ikke bare fuser af. Tilsæt eddikerne og sæt gryden tilbage på varmen. Lad løgmarmeladen simre videre i en 10 minutters tid indtil den er tykflydende og marmeladeagtig.

Marmeladen kan holde sig i en 2 ugers tid i køleskabet, eller længere hvis den tilsættes lidt Atamon og hældes på steriliserede glas.

Denne opskrift er blevet vist 54.843 gange