Bagte Ricottaer

Udskriv opskrift

Billede af Bagte Ricottaer fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker og forbløffende let minitærte der er yderst velegnet som forret eller som lun ret. De ristede tomater giver en dejlig dyb komplimentær smag, og jeg servere dem med min dejlige løgmarmelade for ekstra fylde.

Ingredienser:

2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
40 g pinjekerner
150 g grofthakket babyspinat
2 tomater
400 g ricottaost
2 æg
50 g revet parmesanost
2 spsk hakket purløg

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 220°C. Smør en muffinpande eller 6 ramekin med olivenolie. Varm olien i en pande og sautér hvidløg og pinjekerne over en stille varme indtil kernerne begynder at tage farve, mens der røres konstant. Tilsæt spinaten og dæk panden til. Lad spinaten sautére med i ca. 2 minutter til den er faldet sammen. Lad det simre i endnu 2 minutter uden at være dækket til så væden får lov til at fordampe, tag så panden af varmen.

Skær hver tomat i 8 både og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, og dryp med olivenolie. Rist tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter.

Bland ricottaost, æg, parmesanost og purløg i en skål. Bland spinat-pinjekerne blandingen i og hæld massen i muffinhullerne eller ramekinerne. Bag i ovnen i ca. 20 minutter indtil ricattaen har sat sig og er fint lysebrune.

Server med de ristede tomater, en grøn salat og evnt. løgmarmelade.

Denne opskrift er blevet vist 4.987 gange