Oksekødschili

Udskriv opskrift

Der er ikke noget mere lækkert en en skål dampende varm og hot chili. Her er en opskrift hvor man, med sin egen chiliblanding, laver en lækker chili med mørt og lækkert kød. Oksekødet kan erstattes med lam eller hakket oksekød.

Ingredienser:

1½ kg oksekød i generøse tern
3 spsk olie
6 dl okse eller kalvebouillon
500 g pinto- eller kidneybønner
1 dåse hakkede flåede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
2 spsk hvidvinseddike
2 store finthakkede løg
1 finthakket grøn peber
6 fed finhakket hvidløg
4 spsk sød chilipulver
2 spsk medium chilipulver
1 spsk sukker
3 spsk stødt spidskommen
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
1 tsk stødt sort peber
1 tsk cayennepeber
4 finhakkede chipotlechili i adobosauce

Fremgangsmåde:

Brun oksekødet lidt af gangen. Læg alle kødstykkerne tilbage i gryden og tilsæt løg og grøn peber og lad det simre indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt hvidløg, chilipulverne, spidskommen, timian, oregano, cayennepeber og sukker og lad det simre videre i en 10 minutters tid. Hæld så buillon, bønner, tomat, hvidvinseddike og chipotlechili i gryden og lad det simre ved svag varme i omkring 2 timer, mens der røres en gang i mellem.

Denne opskrift er blevet vist 3.023 gange