Mini Tomattærte

Udskriv opskrift

Billede af Mini Tomattærte fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker frokostret, spændende forret eller en fantastisk overraskelse i picknic kurven. Det sprøde butterdej, kombineret med den salte gedeost med de friske krydderurter, og så de søde ovnvarmede tomater er en superlækker kombination - selv hvis man ikke er så meget til gedeost. Her er til godt 6 tærter.

Ingredienser:

2 plader butterdej
1 æggeblomme
100 g blødgjort gedeost
2 spsk mælk
1 spsk hakkede krydderurter
12 cherrytomater
2 spsk hakket frisk basilikum
salt & peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°. Skær 6 butterdejsfirkanter på ca. 10 gange 10 cm ud af den ene plade. Skær 24 stk. 10 gange 2 cm butterdejsrektankler. Læg firkanterne på en plade der er beklædt med bagepapir. Placer rektanklerne langs med kanten af hver firkant så de overlapper på hjørnerne. Pisk æggeblomme og vand sammen og pensel alle kanter og hjørner grundigt med æg. Sæt firkanterne i ovnen og lad dem bage i 22-24 minutter.

Mos gedeost, mælk og krydderurter sammen til en jævn masse. Krydderurterne kunne f.eks. være persille, purløg, dild, oregano eller hvad man nu lige har som friske krydderurter. Del tomaterne i halve.

Når butterdejsfirkanterne er taget ud af ovnen, mases midten mellem kanterne forsigtigt sammen med en ske. Gedeostblandingen fordeles jævnt mellem kanterne, og de halverede tomater fordeles over. Tærterne sættes i ovnen i endnu 5 minutter for lige at varme gedeosten og tomaterne igennem. Når tærterne igen er taget ud af ovnen, fordeles den hakkede basilikum over tomaterne.

Tærterne kan serveres varme lige fra ovnen, men smager også pragtfuldt ved stuetemperatur.

Denne opskrift er blevet vist 8.535 gange