Cornichons
Udskriv opskrift
Denne cornichon sylteopskrift giver den klassiske sur-salte lille agurk vi kender fra Frankrig. Cornichons serveres traditionelt med røget skinke, til små lækre tærter eller til en god paté. De er nemme at lave, men det kan være svært at finde cornichonsagurken. Jeg endte med at dyrke dem i mit drivhus, men alternativt kan man skære drueagurker i mindre stykker.
Ingredienser:
1 kg
cornichonagurker
|
1 dl
salt
|
4 dl
lagereddike
|
1 spsk
hakket løg
|
1 fed
hvidløg
|
1 spsk
hakket dild
|
1½ tsk
peberkorn
|
2
nelliker
|
2
laurbærblade
|
Fremgangsmåde:
Vend cornichonagurkerne i ½ dl + 2 spsk salt. Læg agurkerne i ét lag inden i et foldet viskestykke og lad saltet trække væde ud af agurkerne i en to timers tid. Vask agurkerne godt så alt saltet er væk.
I mens varmes eddike, 4 dl vand og resten af saltet langsomt op til kogepunktet. Sterilisér 2 ½ liters glas så de er klar til cornichonerne. fordel løg, det halverede hvidløg, peberkorn, nellikerne og laurladene mellem de to glas. Fyld agurkerne i glassene og sørg for at der er 2 cm til toppen af glassene. Hæld den brandvarme eddikeblanding på glassene så der er ca 1 cm til toppen af glassene. Sørg for at alt luft siver ud, og luk glassene tæt.
Gem glassene i et køligt mørk sted. Der skal gå mindst 3-4 uger inden cornichonene spises.
Denne opskrift er blevet vist
15.991 gange