Syltede Drueagurker

Udskriv opskrift

Billede af Syltede Drueagurker fra Verdens Lækreste Opskrifter

Opskriften her giver klassiske danske knasende sprøde sur-søde syltede drueagurker med et lille tvist. Man kan sagten bede sin grønthandler om at tage drueagurker med fra grønttorvet, eller man kan forsøge sig i en af de mange lækre gårdbutikker. Drueagurker er nemme at dyrke på friland, Jeg dyrker dog mine drueagurker i drivhuset så kommer de tidligere og giver mere.

Ingredienser:

1 kg drueagurker
100 g skalotteløg
10 fed hvidløg
1 lille chili i tynde skiver
2 dildskærme

saltlage:
1 l vand
150 g salt
1 dl eddike
2 tsk Atamon

syltelage:
8½ dl eddike
650 g sukker
syltekrydderier
2 tsk Atamon

Fremgangsmåde:

Bland vand og salt fra saltlagen i en gryde og bring det i kog. Tilsæt eddike og Atamon mens den stadig er varm, og lad saltlagen afkøle til stuetemperatur. Vask drueagurkerne og skær begge ender af, eller prik dem tæt med en gaffel. Kog skalotteløgene i 3 minutter og pil dem. Pil hvidløgsfedene. Læg agurker, løg og hvidløg i et skoldet glas og hæld den kolde saltlage over. Dæk glasset til og lad det stå køligt i 2 dage.

Bring eddike og sukker fra syltelagen i kog, og tilsæt agurker, løg, hvidløg, dildskærme, krydderier og de skivede chili i. Varm det op så det bare lige koger, og tag der efter gryden af varmen. Tilsæt Atamon og fyld indhold og væske i skoldede Alamonskyllede glas. Sæt låg på og opbevar køligt og mørkt. Agurkerne smager bedst hvis de får en måned inden man spiser dem.

Denne opskrift er blevet vist 32.641 gange