Tomatketchup

Udskriv opskrift

Billede af Tomatketchup fra Verdens Lækreste Opskrifter

Dyrker du dine egne tomater er det her helt indlysende for dig, men det er ikke så svært at finde gode friske tomater om efteråret, og så kan man lave denne lækre tomatketchup. Indholdet af chili er selvfølgelig helt op til dig, man kan bruge fra ingen til en hel masse :-). Ordet ketchup stammer i øvrigt fra kina og blev bragt tilbage til Europa af englænderne, som ironisk nok, oftest referere til ketchup som "Tomato Sauce".

Ingredienser:

1 kg friske tomater
eller
½ kg friske tomater og 1 dåse tomater
1 stort groft hakket løg
1 stilk groft hakket bladselleri
3 spsk olivenolie
1 grofthakket tommelstort stykke ingefær
4 fed hakket hvidløg
½ finthakket chili
1 håndfuld basilikum blade
stilkene fra basilikum
1 spsk korianderfrø
2 nelliker
1 tsk friskkværnet peber
groft salt
2 dl rødvinseddike
70 g brun farin

Fremgangsmåde:

Hæld olien i en stor gryde og tilsæt løg, bladselleri, ingefær, hvidløg, chili, basilikumstilke, korianderfrø, nellike, salt og peber. Lad det simre ved middel varme i 10-15 minutter, mens der røres en gang i mellem, indtil løgene er bløde, aromatiske og søde i smagen. Tilsæt tomater og 3½ dl koldt vand og bring ketchuppen tilbage til kogepunktet. Lad ketchuppen simre indtil dens volumen er reduceret til ca det halve.

Tilsæt basilikumbladene og kør ketchuppen grundigt med en stavblender eller lignende. Hæld kechuppen gennem en si to gange for at få en perfekt blank og homogen vædske. Hæld ketchuppen i en ren gryde og tilsæt eddike og sukker. Sæt gryden over en middel varme og bring den til simren. Lad ketchuppen reducere til den har din foretrukne ketchupkonsistens. Smag til med salt.

Hæld den meget varme ketchup på steriliserede flasker og luk dem lufttæt til. Kechuppen burde kunne holde sig i ca 6 måneder hvis den gemmes et køligt mørkt sted.

Denne opskrift er blevet vist 13.454 gange