Kyllingefad m. Citron & Oregan

Udskriv opskrift

Billede af Kyllingefad m. Citron & Oregan fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker familiemiddag med lækker kylling, hele bagte skalotteløg, skarphed fra citronen og den aromatiske velsmag fra oregano. Rustik, nem at lave, lækker og populær hos hele familien.

Ingredienser:

1 kg kartofler i både elle skiver
2 spsk olivenolie
6-8 kyllingstykker med ben
10-12 skalotteløg
100 g bacontern
1-2 citroner i både
2 tsk tørret oregano (eller 6 kviste frisk)
1½ dl hvidvin
3 dl kyllingebouillon
salt

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 220°C. Skær kartoflerne ud og spred dem ud i et ovnfast fad og vend dem i halvdelen af olien. Drys med salt og sæt fadet i ovnen i 20 minutter, så kartoflerne begynder at tage lidt farve.

Drys salt på kyllingestykkerne og spred dem ud over kartoflerne. Fordel de hele skalotteløg, bacontern og citronbådene ud over kartoflerne, hæld resten af olien over og sæt fadet tilbage i ovnen i 20 minutter.

Hæld vinen og bouillonen i fadet og sæt det tilbage i ovnen i en 20-30 minutter, indtil kyllingen er gylden, gennemstegt og mør.

Denne opskrift er blevet vist 6.716 gange