Aubergine Chili

Udskriv opskrift

Billede af Aubergine Chili fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en klassisk chilli, men med et tvist. Retten er baseret på Chorizo Chili opskriften andetsteds her på siderne, men vegetarisk. Chillien serveres f.eks. med en gang pommes frites og en stor klat creme fraise smeltende ud over.

Ingredienser:

1 aubergine
2 mellem gourgetter
2 dåser hakkede flåede tomater
1 dåse drænede kidney bønner
2 store hakkede løg
1 dåse majskerner
8 fed hakket hvidløg
4 spsk sød chilipulver
2 spsk hakket chipotle i adobosauce (røget chili)
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk tørret oregano

Fremgangsmåde:

Skær auberginen ud i 3-4 cm tern og drys med friskkværnet peber. Sautér løgene til de er glasklare i en tykbundet gryde. Bland tomat, auberginer, hvidløg, sød chillipulver, grofthakkede chipotle i adobosauce, spidskommen og oregano i løgene og bring langsom til en simren. Læg låg på og lad simre i en times tid. Når der er ca. 15 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes majs, skiveskårede gourgetter og bønner.

Kan servers med en generøs klat creme fraise og f. eks. ris. Retten bliver spetakulær hvis den serveres med frisklavede pommes frites. Det salte og sprøde klæder den komplekse krydring rigtigt godt.

Denne opskrift er blevet vist 3.226 gange