Guinness Cookies

Udskriv opskrift

Billede af Guinness Cookies fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker chokolade cookie der har sødme og kompleks bitterhed fra chokoladen og fra Guinness Stout. Hvis du ikke kan finde Guinness kan en god dansk porter sagtens bruges.

Ingredienser:

2 flasker Guinness (2x33 cl)
1 dl sammenpresset brun farin
350 g mel
¾ dl usødet cacaopulver
1 tsk frysetørret kaffe
¾ tsk bagepulver
½ tsk salt
200 g blødt smør
2 dl sukker
1 dl sammenpresset brun farin (mere)
2 æg
1 tsk vanillesukker
4 dl hvid chokolade i grove stykker
2 dl bitter chokolade i grove stykker

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°C, og dæk en plade med bagepapir. Bland Guinness med 1 dl brun farin i en lille kasserolle og varm den op til en simren. Reducér blandingen til der er ca. ¾ dl tilbage og konsistensen er som ahornsirup. Tag Guinnessblandingen af varmen og lad den køle lidt af.

Bland mel, kakaopulver, kaffepulver, natron og salt i en skål. Pisk smør, sukker, vanilliesukker og den anden dl brun farin sammen med en elpisker indtil det er let og luftigt. Pisk Guinnesssiruppen og æg i og bland derefter kakao-mel blandingen i kun lige til det er en jævn masse. Vend chokoladestykkerne i.

Lav cookiesne på bagepapiret ved at tage en lille spsk dej af gangen. Sørg for at der er god plads mellem dem, de vil flyde ud. Bag indtil kanterne er faste, ca 12-14 minutter. Når de tages ud er de ret bløde. Derfor skal de lige stå et par minutter på pladen inden de flyttes over på kølegrillen for at køle helt ned.

Denne opskrift er blevet vist 4.313 gange