Kransekage

Udskriv opskrift

Billede af Kransekage fra Verdens Lækreste Opskrifter

Hvorfor ikke lave din egen kransekage, når der er fest i gaden. Det er ikke så svært endda. Ringene sættes sammen med karamel, hvis kagen skal transporteres, ellers sættes de bare over hinanden

Ingredienser:

500 g marcipan
1 æggehvide
175-200 g flormelis

glasur:
½ æggehvide
75 g sigtet flormelis
1 tsk citronsaft

karamel:
50 g sukker
1-2 tsk mel

Fremgangsmåde:

Marcipanen plukkes i stykker og røres jævn sammen med æggehviden. Ælt sigtet flormelis i, og nu er dejen parat til at blive formet. Dejen kan opvarmes lidt i en gryde, så er den nemmere at arbejde med. Tril den i runde stænger, der er 2½ cm i diameter. Skær stængerne i stykker, hver af dem 4 cm længere end den foregående; 4 cm, 8 cm, 12 cm- op til 28 cm. Af resten formes en lille bolle til toppen. Form ringe af stængerne og tryk dem samtidig i den rigtige trekantede form.

Bag ringene ved 250°C i 10-12 minutter på nederste ribbe i ovnen. Vigtigt: sæt en tom plade under den plade, kagerne står på. Det gør, at bunden på kagerne forbliver bløde. Rør æggehvide og sigtet flormelis til en ret stiv glasur sammen med citronsaft. Sprøjt den på kagerne i kransekagermønstret igennem et tyndt kræmmerhus, der rulles af pergamentpapir.

Til karamellen brunes lidt sukker, og der røres med mel , som gør karamellen mindre sej. Klæb ringene sammen med så lidt karamel som muligt.

Af resterne kan laves kransekagekonfekt, der pyntes med mandler, cocktailbær, kransekageglasur og evt. chokolade.

Denne opskrift er blevet vist 36.175 gange